Ett företag som kan allt det du behöver veta om modern

kommunikations-teknik.

Fråga oss

-

Vi vet

  

Företaget Kontakt Produkter Strålningsrisker Fyndavdelning Hälsa o Politik


Alternativ energi har alltid legat oss varmt om hjärtat och därför vill vi deltaga på solpanelmarknaden och vi riktar oss i första hand till personer som är lite av "gör det själv" människor, eller har vänner och bekanta som är det.

Maxicom har importerat solpaneler från samma fabrik i Kina sedan 2013.

Vi tar hem paneler med den högsta effekt och bästa data som fabriken för tillfället tillverkar, och utvecklingen går hela tiden mot allt högre effekt.

De senaste panelerna är s k halvcells-paneler av N-typ TOPCon. Den effekt som vi nu, 2023, importerar är på 435 W. Storleken för dessa är 1722x1134x30 mm. Vikt 21,5 kg. Panelerna vi beställer har svart ram och vit baksida och 1 m kabellängd.

Här finner du data på panelerna!

Här finner du beskrivning på vad half-cell och TOPCon innebär!

Här finner du ett diagram över vad dessa tekniker betyder i praktiken!

(Vi tar inte hem helsvarta paneler, eftersom dessa ger sämre effekt vid högre temperaturer.) Panelerna har tre st bypass-dioder inbyggda, vilka minskar förlusten om en panel tillfälligt till viss del skuggas av t ex ett träd, flaggstång, skorsten o d.

Panelerna är av fabrikat Sinosola. Sinosola ingår numera i en större grupp med solpanelföretag i Kina, gruppen heter AI Energy Industry Group och består nu av 5 tidigare enskilda panelföretag, nu med gemensam tillverkning i många fabriker.

Panelerna har 12 års materialgaranti och 30 års effektgaranti.

Vi beställer i Kina två till fyra ggr per år. Om du beställer hel pall (36 paneler) eller flera kompletta pallar med paneler, så kan transport ske direkt hem till dig, du betalar då frakten inom Sverige. Det vanligaste är att kunder hämtar själva hos oss.

Maxicom AB saluför inte monteringsdetaljer, laddningsregulatorer eller växelriktare och vi tillhandahåller inte monteringshjälp eller beräkningar av anläggningar, allt sådant får kunden själv ordna med. Maxicom levererar bara panelerna!

Maxicom AB drivs numera av ägarna som ett "hobbyföretag", varför det är mycket låga avkastningskrav. Det ger dig möjlighet att köpa kvalitetspaneler till ett mycket lågt pris. Vi säljer dessa paneler endast i Sverige.

Du kan söka skattereduktion för hela din kommande anläggning, innefattande projektering, solpaneler, monteringsdetaljer, växelriktare och arbetskostnad (gäller om du lejer för hela monteringen och driftsättning av din anläggning, gäller inte om du gör allt själv. Men totalkostnaden om du gör det mesta själv blir billigare än om du lejer och söker reduktion). Du måste under alla omständigheter anlita en behörig elektriker för inkoppling av elsystemet.

Här följer några exempel på solpanelsanvändning (de paneler som anges i länkarna var de paneler som fanns när beskrivningen gjordes, givetvis ska man använda senare varianter vid egna byggen).

Att ladda batterier till t ex sommarstugan utan el, eller att värma vatten i tank, för värme och varmvattenbehov, se HÄR.

​OBS! Principskiss!

Att ha egen el och leverera överskottsel ut på elnätet, se HÄR.

OBS! Principskiss!

Hur många paneler ska man ha i varje serieslinga?

HÄR finns beräkningar för 450W-paneler.

HÄR finns beräkningar för den senaste teknikens paneler, 435W.

Panelerna behöver inte fästas på tak, varför inte en södervägg? (Liknande konstruktion kan även göras på mark.) Se HÄR.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

info@maxicom.se   0321-81000


Ska man använda optimerare eller inte?

Optimerare rekommenderas av vissa som säljer solpaneler, dock aldrig av oss på Maxicom AB.

En optimerare är en elektronisk DC-DC omvandlare som monteras på varje eller varannan solpanel, detta för att, som det påstås, bättre kunna utnyttja effekten från paneler som ev drabbas av skugga under dagen.

Dessa kan sprida elektromagnetiska störningar som via ledningsnätet bakom panelerna bildar utsändning av ett stort omfång av frekvenser som stör inte bara närliggande radiotrafik, mobilsystem och försvarets utrustningar, även elöverkänsliga människor och djur kan må dåligt av denna teknik! Vi har alltid spridit att optimerare inte ska användas, här finns bevis på varför!

Läs denna artikel, läs del 2, 3 och 4 i artikeln också, med bevis (del 4) för att det är optimerarna som är problemet! Vi avråder å det bestämdaste alla våra kunder som vill ha optimerare att använda sådana, de behövs ju inte! Våra paneler har inbyggda förbikopplande dioder som gör samma funktion vid skugga som dessa optimerare, men utan störningar!

Här finner ni en test vi gjort och som bevisar att optimerare är helt onödiga! Vi har därefter ställt frågan till en paneltillverkare som i sin broschyr påstår att man bör ha optimerare om någon/några paneler kan drabbas av skugga under dagen. Vi har inte fått något svar.


 

 

Vi har allt du kan behöva inom

kommunikation,

produkter och tillbehör.

-

  Köp inte grisen   i säcken, vi har   kunskap för att   ge dig goda råd

zodiac proline m

 

 

 

 

tk2170

gp388

gp340sprc5a2

 

 

 

 

bild4

 

                                         

cagogaqp

 

 

 

 

 

 

 

kenwood_tk7160           

freetalk_flex_01_90 1012

30265_2